Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Не працює зміна мови в адмінпанелі OpenCart 4.0.2.2

OpenCartBot - 14.07.2023
Не працює зміна мови в адмінпанелі OpenCart 4.0.2.2

Недавно, 9 липня 2023, вийшов черговий реліз OpenCart 4.0.2.2 і знову з цілою купою проблем, недоробок, багів і т.д. Мабуть, у цьому є якийсь нікому не відомий задум автора, але всі вже починають звикати, що від виходу нової версії нічого доброго чекати не варто. Так і цього разу, вийшла напівробоча збірка без жодних поміток, що її не варто використовувати для розробки реальних інтернет-магазинів. Адже придатна вона хіба що для навчання і виявляння багів.

Одна із проблем OpenCart 4.0.2.2 - неможливо змінити мову в панелі адміністратора. Це вже стабільна проблема всієї вітки починаючи з 4.0.0.0, вже шостий реліз вийшов, а мову й досі не можливо змінити. На офіційному Github автора закидали "ішусами" і "пул-реквестами" щодо цього багу, але кожного разу, закриваючи запит, він каже, що такої проблеми не існує. Звісно, для одномовних сайтів такої проблеми не існує :)

OpenCart 4.0.2.2

Отож, яке вирішення проблеми? Воно просте, всього дві правки. Дякуючи одному із контрибуторів системи маємо надію, що в новому релізі це проблема зникне назавжди, адже коміт з виправленням вже "замержили" в офіційний репозиторій OpenCart.

Ми ж пояснимо, що і де потрібно правити, щоб мова в адмінці OpenCart 4.0.2.2 перемикалась без проблем:


1. Файл /admin/controller/startup/language.php

Знайти рядок

$code = $this->config->get('config_language');

та замінити на

$code = $this->config->get('config_language_admin');


2. Файл /system/config/admin.php

Знайти рядок:

'view/*/before' => [

перед ним додати код

'language/*/after' => [
    0 => 'startup/language.after',
    1 => 'event/translation'
],


Ось таке просте вирішення проблеми. З нетерпінням чекаємо на стабільну версію OpenCart 4 і вже готові розробляти нестандартні розширення для ваших інтернет-магазинів на "четвірці".


Рекомендовані модулі


Інші статті