Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Вийшов реліз OpenCart 4.0.2.3. Повернення ocmod вже близько!

OpenCartBot - 17.09.2023
Вийшов реліз OpenCart 4.0.2.3. Повернення ocmod вже близько!

Вчора, 16 вересня 2023, вийшов новий реліз OpenCart 4.0.2.3. Цю версію ми чекали два місяці від моменту випуску попередньої 4.0.2.2. Варто сказати, що це вже близька до стабільної збірка гілки 4. Навіть мова перемикається без жодних фіксів, як то кажуть "із коробки", вперше після виходу версії 4. Також помітне певне пришвидшення роботи CMS, модулі встановлюються швидше ніж раніше.

Звісно, є і проблеми - це недороблена система передплат (підписок) та "крива" робота ЧПУ, яка не дозволяє позбутися мовного префікса для основної мови, навіть якщо мова в системі лише одна. Якщо підписки, це дуже специфічна функція, яка потрібна лише для певних типів магазинів і використовується вкрай рідко. То з ЧПУ та дублями потрібно щось робити.

Також, розробник OpenCart Daniel Kerr анонсував розробку інтегрованого блогу, в цій збірці ми побачили лише його недороблену dev-версію. Тим часом, у нас ви вже можете знайти багато сумісних модулів OpenCart 4.0.2.3.

Весь список змін нової версії OpenCart 4.0.2.3 можна побачити тут. Як бачите, @opencartbot також брав активну участь виправленні та вирішенні деяких проблем.

Отож, v4.0.2.3 - перша цілком придатна збірка для розробки простого інтернет-магазину, без системи підписок. Якби не одне "але"! Три дні перед цим релізом Daniel Kerr заявив, що поверне систему модифікацій ocmod у четверту версію Опенкарт. Тож цілком ймовірно, що наступний реліз вже буде з ocmod, а ще додасться повноцінний інтегрований блог і дороблена система підписок. Така заява не випадкова, адже автор помітив зниження інтересу у користувачів і розробників до його дітища. Через ускладнення розробки розширень, яке починаючи з версії 4.0.0.0 можливе лише на основі подій Events, багато розробників перестали розробляти і адаптовувати свої розширення для нової гілки OpenCart. Безумовно, автор помітив це і влаштував опитування про повернення ocmod, де більшість користувачів висловились "за".

Повернення ocmod активізує розробку нових модулів і адаптацію старих розширень і, можливо, принесе друге дихання вітці OpenCart 4.x.x.x. А вже зараз можна розпочинати розробку сайту на версії 4.0.2.3. Адже тепер є можливість оновитись до нової версії у кілька кліків. Правда, як працюватиме ця функція і чи не виникне проблем сумісності з модуля поки що невідомо.



Рекомендовані модулі


Інші статті