Безкоштовні розширення, які потрібно встановити на новий OpenCart

OpenCartBot - 15.05.2024
Безкоштовні розширення, які потрібно встановити на новий OpenCart

Представляємо список безкоштовних розширень OpenCart, чи радше інструментів, які обов'язково потрібно встановити на новий проект. Ці інструменти вирішують ряд завдань щодо покращення продуктивності роботи адміністратора і веб-сайту в цілому.


1. Localcopy - fix ocmod installation error

Розширення, яке чомусь назвали Localcopy, вирішує проблему із записом файлів модулів через ocmod інсталлер в будь-які папки сайту. За замовчуванням в OpenCart дозволено завантаження файлів модулів лише у папку extension, але цього дуже часто не достатньо, адже сучасні модулі містять додаткові бібліотеки чи зображення, але встановити такий комплексний модуль не вийде. Тому фікс Locacopy для OpenCart - це першочергове розширення.


2. Admin modifications refresh button in installer page

Якщо ви вже встановлювали модулі OpenCart через інсталятор в адмінці, то знаєте, що процес встановлення не дуже зручний, адже треба переходити на різні сторінки - там встановити, там оновити кеш, там увікнути модуль. Так ось, дане розширення спрощує ці процедури, оскільки додає кнопку оновлення кешу модифікацій на сторінку установки розширень ocmod.


3. Modification Manager

Круте розширення, які має бути в базі OpenCart, але добре що воно є хоч як окремий компонент. Дозволяє редагувати ocmod модифікатори, адаптувати розширення під шаблону, переглядати лог помилок ocmod, список модифікаторів для кожного файлу. Також це розширення вирішує проблему з переповненням логу ocmod, через що розділ Модифікатори постійно довго завантажується.


4. Cache cleaner

Щось редагуєте в адмінці, але не бачите змін на сайті? Це найчастіше відбувається через кешування даних. Розширення Cache cleaner дозволяє швидко очистити системний кеш OpenCart одним кліком по кнопці в шапці адмінпанелі.


5. Fix Theme Editor - patch for correct work Theme editor and OCMOD

Розширення для виправлення проблеми сумісності вбудованого в OpenCart 3 редактора twig шаблонів з системою ocmod модифікаторів. Як тільки ви редагуєте якийсь із twig шаблонів теми у адмінці, ocmod модифікатор вже не будуть працювати з цим файлом. Цей фікс для редактора тем і ocmod вирішує такі проблеми.


6. Сортування модулів у схемах {Drag'n'Drop}

Розширення для сортування модулів в розділі Макети - з ним ви зможете перетягувати модулі в межах будь-якої позиції та, навіть, у інші позиції макету. Дуже зручний і потрібний фікс. Є його аналоги на офіційному маркетплейсі OpenCart, але там немає можливості переміщувати модулі між різними позиціями.


7. Autocomplete Limit / Ліміт списків автодоповнення

Must have розширення для будь-якого менеджера адмінки OpenCart, дозволяє вказати кількість результатів, які показують поля з автодоповненням в адмінці. Це такі поля як вибір категорії чи супутніх товарів. За замовчуванням система показує лише 5 відповідних результатів, а з цим розширенням ви зможете встановити будь-яку потрібну вам кількість. Починаючи з версії OpenCart 4.1.0.0 таку опцію нарешті додано у код двигуна.


8. Покращене Автозаповнення товарів для адмінки

Поля з автодоповненням в адмінці шукають товари лише по назві. Якщо хочете шукати товари по інших параметрах товарів, таких як артикули, тоді цей фікс-розширення допоможе.


9. Сортування зображень товару перетягуванням Drag&Drop

Хто працював з OpenCart - знає, що робота з зображеннями товару є не дуже зручною. Дане розширення дозволяє дещо спростити ці складнощі. Ви зможете перетягувати зображення товару мишкою, щоб досягти потрібного порядку їх сортування на сторінці товару.


10. WebP Images

Чудовий безкоштовний інструмент для автоматичного перетворення jpg та png зображень сайту у сучасний формат webp, який оптимізує і стискає фото практично без втрат якості. Оригінальні фото залишаються на сайті, але паралельно генерується кеш зображень у форматі webp, який і використовується двигуном для виводу на сайті. Це безумовно покращить ваші позиції у різноманітних тестах завантаження і швидкодії сайту, а відвідувачі вашого сайту витрачатимуть менше інтернет-трафіку і швидше завантажуватимуть ваші сторінки.


Рекомендовані модулі


Інші статті