Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Топ 10 SEO модулів OpenCart

OpenCartBot - 11.01.2023
Топ 10 SEO модулів OpenCart

SEO - це комплекс робіт по оптимізації сайту для просування у пошукових системах. Отже основною ціллю SEO є здобуття прихильності пошукових ботів, швидше сканування і індексування сторінок ними, кращі позиції у результатах пошуку, привабливіший блок-сніппет у пошуковій видачі, і як результат - більше органічних переходів із пошукових систем і збільшення кількості конверсій. Щоб добитися таких результатів - потрібно довго і плідно працювати, застосовуючи різні тактики і хитрості SEO просування. Але найперше потрібно провести SEO аудит сайту, щоб визначити недоліки і скласти план робіт.


Раніше ми вже писали про те, як зробити базову SEO оптимізацію сайту на OpenCart. Але деякі процеси можна автоматизувати або вирішити дуже швидко за допомогою готових SEO модулів. У даній статті покажемо вам свій топ 10 SEO модулів для OpenCart, однієї із найпопулярніших у світі платформ для створення інтернет-магазинів.


1. SEO Pro

Для чого: правильне формування ЧПУ, позбавлення дублів сторінок, редиректи на канонічну сторінку.

Модуль ТОП 1 для SEO OpenCart. Встановлювати обов'язково, щоб прибрати дублі сторінок товарів, категорій і виробників, адже у OpenCart дублів чимало.  Дубль - це сторінка з одним і тим же контентом, яка доступна за кількома різними URL адресами. Якщо у вас збірка ocStore - цей модуль вже включений у цю збірку.

Де взяти: завантажити на GitHub



2. SEO URL Генератор

SEO URL Generator

Для чого: масова генерація SEO URL (аліасів) для товарів, категорій, виробників та інших сторінок.

Потужний модуль для автоматизації генерації SEO URL для товарів, категорій, виробників, інформаційних статей, а також всіх стандартних сторінок OpenCart. Присутня правильна транслітерація назв сторінок та інших параметрів. Шаблони для SEO URL ви формуєте самі із доступних шорткодів. Модуль працює з великою кількістю товарів і зекономить вам дуже багато часу на рутинну роботу.

Де взяти: SEO URL Генератор



3. Auto SEO Tags

Auto SEO Tags

Для чого: автоматична генерація meta-тегів та текстів по шаблонах; також додає H1 i SEO-текст для головної та інших сторінок; SEO настройки для сторінок пагінації; додавання Canonical URL; додавання мета-тега "robots" зі значенням "noindex,follow" або "noindex,nofollow" для закриття  окремих сторінок від сканування і індексації пошуковими ботами; закриття сторінок за допомогою HTTP 404.

Модуль-комбайн. Дуже корисний як для SEO-фахівця так і для звичайного адміністратора, який хоче самостійно покращити SEO власного сайту. Керує багатьма важливими для SEO параметрами для індексування сторінок і дозволяє налаштувати автоматичне заповнення мета-тегів по заданих шаблонах, а також прописати багатомовні тексти для сторінок, для яких це не передбачено системою OpenCart.

Де взяти: Auto SEO Tags



4. Мультимова для SEO Pro

SEOProMLДля чого: додає код мови в URL, тобто префікс; дозволяє прописувати однакові SEO URL для різних мов; додає hreflang, тобто вказує ботам URL інших локалізацій для кожної сторінки; дозволяє прописати заголовок, опис і мета теги для різних мов для головної сторінки; дозволяє задати різні лого для різних мов.

Маст-хев для багатомовного сайту. Для правильного налаштування багатомовних URL, їх зв'язки через hreflang. Крім того є можливість встановити локалізацію "x-default". Аналогів небагато, а ті що є або надто складні, важкі і не практичні, або неуніверсальні і потребують доробки напильником. З цим модулем всього кілька кліків і у вас будуть URL з мовними префіксами, які ви самі задаєте.

Де взяти: Мультимова SEO Pro



5. Карта сайту Sitemap XML

Sitemap MLДля чого: формує правильну карту сайту; підтримка мультимовності, додає зв'язки hreflang; швидка генерація карти; працює з великою кількістю товарів; є можливість розділювати карту на частини, створює індексну карту сайту; динамічна або статична карта сайту; періодичне оновлення статичної карту через cron-планувальник.

Sitemap потрібен кожному сайту. З його допомогою пошукові системи знаходять всі сторінки вашого сайту, бачать дату останньої зміни сторінки. Це найважливіший файл для повної індексації сайту. Отже до його створення треба підходити з відповідальністю. Модуль Мультимовна карта сайту Sitemap XML створює швидку інформативну карту, яку приємно переглядати не тільки пошуковим ботами, але і адміністратору :) Насправді крутий модуль для створення Sitemap.xml з безліччю налаштувань. Працює як з одномовними сайтами так і з багатомовними.

Де взяти: Sitemap XML



6. Посадкові сторінки

Keywords pagesДля чого: створення посадкових сторінок з товарами, оптимізованих під пошукові запити, семантичне ядро; перелінковка.

Ви вже зібрали всі ключові фрази для вашої ніші? Пора зробити посадкові сторінки під кожну із цих фраз. З модулем "Посадкові сторінки для OpenCart" це зробити дуже просто, адже цей процес може бути повністю автоматизований. Достатньо заповнити текстові шаблони і імпортувати ваш список ключових фраз із Excel-файлу чи блокноту. Присутня масова прив'язка товарів до посадкових сторінок по заданих фільтрах. Хочете охопити якомога більше ключових фраз - цей модуль саме для вас.

Де взяти: Посадкові сторінки



7. SEO FAQ

FAQ з мікророзміткоюДля чого: додавання блоків "Питання-відповіді" на сторінки товарів, категорій, виробників; автоматичне формування текстів по шаблонах; масова генерація FAQ; мікророзмітка для розширеного сніппету сторінок з FAQ у пошуковій видачі.

Автоматизоване формування FAQ для сторінок товарів, категорій і виробників по заданих шаблонах - хіба не класно? Використовуйте шорткоди для підстановки відповідних параметрів товарів чи категорій. Чи взагалі вставляйте списки товарів у відповіді, цей прийом чудово працює і у вашому сніппеті у пошуковій видачі крім Meta Title і Description можна буде побачити ще 5-10 посилань на товари із вашого каталогу. Крім того можна створювати персональні FAQ для товарів, категорій і виробників.

Де взяти: SEO FAQ



8. Alt & Title для зображення товару

Для чого: додає поля Alt і Title для власних SEO-оптимізованих заголовків до головного зображення товару; alt і title виводяться на сторінці товару; у списках товарів в  категорії, на сторінці виробника, пошуку, в стандартних модулях товарів.

Ваші зображення також можуть працювати і приводити органічний трафік із пошукової видачі . І потрібно використати всі можливості, щоб покращити свої позиції. Для цього спеціалісти рекомендують не нехтувати атрибутами title і alt, які є зображень. По замовчуванні в OpenCart у цих атрибутах виводиться назва товару. Чи не забагато назви товару всюди? Можна якось розбавити контент, додати нові ключові слова, ширше описати товар і саме зображення. З цим модулем у нас з'явиться можливість додавати унікальні описи окремо для тайтл і альт для кожного головного зображення товару.

Де взяти: Alt & Title



9. Google Indexing API та IndexNow

Indexing APIДля чого: для швидкого сканування і індексації сторінок пошуковими ботами, потрапляння сторінок у пошукову видачу. При створенні нової сторінки чи редагуванні існуючої ці модулі сповіщають пошукові системи про необхідність просканувати новий контент. Також є ручна відправка URL на переіндексацію і можливість відправки запитів на видалення сторінок із пошукової видачі. Можливість автоматичної роботи, ручної відправки або періодичного запуску через cron-планувальник на хостингу з автоматичним виявленням змін на сторінках сайту.

Уявіть, ви зробили зміни на сайті і вони дуже швидко відображаються у пошуковій видачі. Це стає реальністю зі спеціальним API пошукових систем. Модуль Google Indexing API повідомляє про нові сторінки та контент пошукову систему Google, а модуль IndexNow - пошукові системи Bing, Yahoo, Seznam та ін. У документації Google можна побачити, що він віддає перевагу сповіщенням через API перед файлом Sitemap, але і останнім не варто нехтувати. Це перевірено і реально працює - якісні сторінки потрапляють в індекс дуже швидко. Також як і швидке видалення URL із пошукової видачі. Якщо у вас в Search Console висить багато сторінок у статусі "Не проскановано" або "Не проіндексовано" - ці модулі допоможуть вам.

Де взяти: Google Indexing API та IndexNow



10. SEO Розмітка

Для чого: додає спеціальну розмітку структурованих даних для пошукових систем на сторінки OpenCart. Дозволить надати більше даних про вашу сторінку пошуковим ботам, зробити ваш сніппет у пошуковій видачі більш корисним і привабливим.

Хочете бачити "зірочки", статуси, ціни, характеристики під вашим сніппетом у результатах пошуку - потрібно додати структуровані мікродані або іншими словами - мікророзмітку. З цим чудово справляється модуль SEO Markup. Він гарантовано збільшить кількість органічних переходів із пошуку.

Де взяти: SEO Розмітка



Рекомендовані модулі


Інші статті