Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Фікс для редактора Summernote в OpenCart 3.0

OpenCartBot - 30.03.2024
Фікс для редактора Summernote в OpenCart 3.0

Працюючи з OpenCart 3.0 ми часто стикаємось з різними незручностями, але попри це пристосовуємось до них, бо інших варіантів немає або просто немає часу займатись пошуком рішень. Одна із таких незручностей - обмежений функціонал візуального текстового редактора Summernote.

Summernote в OpenCart 3 не має такого розширеного набору функцій форматування, як, наприклад, CKEditor або TinyMCE. Це може бути обмеженням для користувачів, які потребують складнішого форматування тексту. Проте дещо все таки можна виправити, і тоді користуватись Summernote стане зручніше, особливо для тих хто звик до цього редактора і не хоче змінювати його на інші, більш функціональні.


Проблеми в редакторі Summernote в OpenCart 3.0.x.x, які вирішить фікс:

  1. Додає швидкий перегляд і редагування посилань у тексті, кліком на посилання.
  2. Додає кнопку видалення посилання з тексту. Тепер не потрібно переходити у код, щоб видалити певне посилання з тексту.
  3. Додає можливість швидко встановити атрибут rel="nofollow" при додаванні посилань або при їх редагуванні. Цей атрибут дуже важливий, якщо ви плануєте додавати зовнішні посилання у описи товарів, категорій чи у статті блогу.
  4. Додає більше параметрів у форму завантаження зображень
  5. Додає кнопки: курсив <i>, закреслений текст <strike>, нижній індекс <sub>, верхній індекс <sup>, горизонтальна лінія <hr>.
  6. Додає пропущені розміри шрифту, більше варіантів для вибору.
  7. Додає кнопку форматування тексту в режимі перегляду коду. По замовчування в режимі коду ми бачимо суцільне полотно збитого докупи коду. Натискання кнопки його дозволить трансформувати код у читабельний вид, з відступами і переносами рядків.
  8. Додає власну кнопку <span>, яку можна переробити під додавання будь-якого іншого коду чи тексту.
  9. Виправляє проблему зі збереженням тексту у режимі коду в Summernote.


Summernote до фікса
Summernote після фікса

Панель редактора Summernote в OpenCart 3 - до і після


Покращення роботи з посиланнями в Summernote в OpenCart 3.0

Форма додавання посилань в Summernote дуже проста і складається всього із трьох полів: анкора, посилання та вибору методу відкривання посилання. В html посилання може бути багато атрибутів, але найбільше в редакторі не вистачає атрибута rel="nofollow", особливо при додаванні зовнішніх посилань. Тому таку опцію ми додали, а ще можливість переглядати URL посилання, редагувати та видаляти їх не переходячи в режим коду.

Опція rel nofollow
Видалення лінків Summernote OpenCart

Приклади покращень Summernote в OpenCart 3.0.x.x


Неформатований код Summernote
Форматований код Summernote
Приклад форматування коду кнопкою "Format HTML" - до і після

Ви можете завантажити наш фікс Summernote - розширення, яке покращить ваш редактор в OpenCart 3, і встановити його через інсталятор в адмінці. Це не модуль, а просто виправлені файли плагіна Summernote. Тому ви повинні знати, що цей фікс замінює стандартні файли Summernote в папці admin/view/javascript/summernote/. Тому перед встановленням треба подбати про резервну копію вашого сайту чи лише цієї папки або маєте чітко розуміти, що робите і як можна відновити оригінальні файли з цієї папки у випадку виникнення проблем. Жодні претензії щодо роботи цих виправлень не приймаються. Ви встановлюєте фікс на свій розсуд.

У жодному разі не рекомендуємо використовувати це розширення на OpenCart інших версій, відмінних від 3.0.x.x. Тестування проводились на OpenCart 3.0.3.7, 3.0.3.8, 3.0.3.9.


Рекомендовані модулі


Інші статті