Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Наступна версія OpenCart після 4.0.2.3 буде сумісною з PHP >= 7.4

OpenCartBot - 15.10.2023
Наступна версія OpenCart після 4.0.2.3 буде сумісною з PHP >= 7.4

На офіційному github репозиторії OpenCart можна помітити активну роботу над пониженням необхідної для CMS мінімальної версії PHP до 7.4. Можна сказати, що це хороша новина для користувачів, адже не всі сервери мають у конфігурації PHP 8.2, яку вимагає теперішня OpenCart 4.0.2.3. Але для розробників модулів це додаткова робота - необхідно адаптовувати свої розширення і для роботи на PHP 7.4. Тобто після виходу оновленого OpenCart (теоретично v4.0.2.4) розробникам потрібно буде знову адаптовувати випущені раніше модулі для "четвірки", робити код універсальним і для всіх версій php >=7.4.

Такі постійні критичні зміни в двигуні позначаться на цінах на модулі OpenCart 4.0, оскільки приходиться вносити зміни фактично під кожен випуск CMS, хоча, це навіть не мінор-версії, а патчі.

Нагадаємо, що автор OpenCart раніше анонсував повернення системи модифікації коду на основі xml інструкцій - ocmod. Це свого роду, даунгрейд двигуна аби повернути користувачів і розробників, які почали ігнорувати новий реліз 4.x, який зараз можна розширювати лише за рахунок системи подій-хуків (events). Тепер, автор понижує версію php до попередньої генерації. Складно уявити, що ще буде понижено або повернуто із старих версій.

UPD. Вийшло оновлення версії 3.0.x.x - OpenCart 3.0.3.9

Але треба сказати, що є й гарна новина - в наступному релізі OpenCart вже буде власний вбудований блог із категоріями, тегами, авторами і коментарями. Код блогу вже присутній в репозиторії, але його ще допрацьовують.


Рекомендовані модулі


Інші статті