Підтримуйте Україну! Як ви можете допомогти?

Як безкоштовно показувати товари в пошуковій видачі Google?

OpenCartBot - 16.05.2023
Як безкоштовно показувати товари в пошуковій видачі Google?

Безкоштовний показ товарів у пошуку Google - це ефективний спосіб привернення уваги користувачів до ваших товарів без додаткових витрат на рекламу. Він залежить від різних факторів, таких як релевантність товару, конкуренція, якість контенту, налаштування пошуку та інші фактори. Щоб безкоштовно показувати товари в пошуковій видачі Google треба скористатися можливостями безкоштовного підключення до Google Shopping.

Google Shopping - це сервіс від Google, який дозволяє користувачам шукати, порівнювати та купувати товари онлайн. Він представляє собою візуальний маркетплейс, де користувачі можуть переглядати фотографії, ціни та іншу інформацію про товари в одному зручному місці. Основна мета Google Shopping полягає в тому, щоб забезпечити користувачам зручний спосіб знаходити і купувати товари через Інтернет. Він дозволяє швидко порівнювати ціни та характеристики товарів від різних продавців, переглядати відгуки користувачів і здійснювати покупки безпосередньо на сайтах магазинів.

Для інтернет-магазинів Google Shopping є потужним інструментом для просування товарів та залучення нових клієнтів. Шляхом підключення до Google Merchant Center і надання актуальної інформації про свої товари, ви можете забезпечити їх відображення в пошукових результатах Google Shopping, коли користувачі шукають товари, подібні до вашого асортименту. Це дозволяє збільшити видимість вашого бренду, залучити цільову аудиторію та збільшити продажі через Інтернет.

Google Merchant Center - це платформа Google, яка дозволяє керувати інформацією про товари вашого магазину, щоб вони були доступні для показу в різних сервісах Google, таких як Пошук, Google Shopping (Покупки), Google Ads (Оголошення) та інші. Робота Google Merchant Center полягає в тому, щоб допомогти магазину ефективно просувати свої товари в Інтернеті. Ви можете завантажувати інформацію про свої товари, таку як назва, опис, ціна, зображення та інші атрибути, до Google Merchant Center, а потім ці дані можуть бути використані для відображення вашого товару в результатах пошуку Google, в маркетплейсі Google Shopping (вкладка Покупки в пошуковій видачі), в рекламних кампаніях за допомогою Google Ads та інших сервісах Google. Google Merchant Center дозволяє підключати ваш магазин до цифрової екосистеми Google, де мільйони користувачів щодня шукають, порівнюють та купують товари. Це дозволяє збільшити видимість вашого бренду та привернути нових клієнтів, що може позитивно позначитися на вашому бізнесі.

За допомогою Content API for Shopping можна автоматизувати та оптимізувати процеси керування товарами в Google Merchant Center для поліпшення ефективності та швидкості роботи з товарним каталогом. А модуль Google Merchant: Content API for Shopping дозволить зробити це у кілька кліків в інтернет магазинах на базі CMS OpenCart.

Підключення інтернет-магазину на OpenCart до Google Merchant Center

  1. Відкрийте браузер і перейдіть на сторінку Google Merchant Center за посиланням: https://merchants.google.com/signup/
  2. Якщо у вас вже є обліковий запис Google, увійдіть в систему. Якщо немає, натисніть на посилання "Зареєструватися" (Sign Up) та створіть новий обліковий запис Google.
  3. Після входу в систему натисніть кнопку "Почати" (Get Started), щоб розпочати процес створення облікового запису Google Merchant Center.
  4. Вам буде запропоновано ввести назву вашого бізнесу та країну, в якій ви знаходитесь. Введіть цю інформацію та натисніть кнопку "Далі" (Next).
  5. Наступним кроком буде підтвердження власника веб-сайту. Виберіть один з доступних методів підтвердження: через файли HTML, теги HTML або Google Analytics. Оберіть найзручніший для вас метод і дотримуйтесь наданих інструкцій.
  6. Далі буде запропоновано завантажити свій товарний каталог. Завантажте свій каталог товарів за допомогою одного з підтримуваних форматів фідів: Google Таблиці, XML файл або фід Content API. За допомогою модуля Merchant XML можна створити XML фіди, які Google періодично завантажуватиме і оновлюватиме дані в Мерчанті. Також рекомендований формат - фід Content API і для OpenCart також існує готовий модуль для вивантаження і синхронізації товарів через цей API.
  7. Після завантаження каталогу вам можуть потрібні деякі налаштування, такі як вибір мови та країни, де ви продаєте свої товари, а також інші деталі про ваш бізнес. Дотримуйтесь інструкцій на екрані та заповнюйте необхідну інформацію.
  8. Після завершення всіх налаштувань ваш обліковий запис Google Merchant Center буде готовий до використання. Ви можете додавати товари, переглядати звіти про продажі та керувати своїм каталогом товарів через інтерфейс Google Merchant Center.

Пам'ятайте, що підключення до Google Merchant Center не гарантує автоматичного відображення вашого товару в результатах пошуку Google. Ви також повинні виконати всі необхідні вимоги та політики, щоб ваші товари були прийняті та відображалися відповідно до правил Google.


Рекомендовані модулі


Інші статті